Vi har fortalt om Konfirmander. Nu kan du læse om Livsfortællinger og Livsværk.
Livsfortællinger og Livsværk er at lokale mennesker fortæller om livet til provst Keld B. Hansen og Peter Yndgaard optager videos.
Aldeles livsbekræftende og interessant;)
Du finder konkrete Livfortællinger på Peter Yndgaards videokanal (er opvokset i Hessum by).
Livsfortællinger er helt almindelige menneskers fortælling om deres liv, optaget på video hjemme hos dem selv eller et andet sted står for videooptagelsen og den efterfølgende bearbejdning, mens Keld står for at ‘interviewe’ personen.
Efter optagelse og ‘godkendelse’ af videoen
lægges videoen ud på YouTube på internettet, hvormed livsfortællingen er tilgængelig for hele verden.
Ideen med livsfortællinger er at synliggøre det enkelte menneskes livsfortælling, og det har som formål at skabe glæde, respekt og anerkendelsegavn for personen selv samt familie, venner og efterkommere.
Hvis man har lyst til at få videooptaget sin livsfortælling, kan man kontakte Peter på email,
peter.yndgaard@gmail.com tlf. 30247555.
Man kan få optaget sin livsfortælling uanset hvor gammel eller ung, man er. Og det koster selvfølgelig ikke noget.
Se de mange videos på Peters videokanal.
Skeby GF – en klub for ALLE
Skeby Gymnastikforening (Skeby GF) er vores lokale forening for gymnastik, basketball, fodbold og badminton.
Foreningen startede i 1922 med gymnastik i Skeby forsamlingshus (deraf navnet), men holder nu primært til ved Skovløkkeskolen, hvor den har egne tidssvarende og lækre lokaler, gymnastiksal og boldbaner.
På billedet ses:
Dorthe Skriver Lorentzen, Lone Knudsen, Søren Jensen, Pia Holmelund Pedersen og Lene Duus
Aktiviteterne
Vi er i lokalområdet både heldige og priviligerede, fordi vi har en gymnastikforening, der er fuld af liv og initiativkraft. Det følgende burde i hvert fald give et indtryk af en spillevende forening:
Gymnastikafdelingen havde sidste år 130 medlemmer fordelt på fire børnehold og fire voksenhold. Dertil kommer et handicaphold med børn og unge fra hele Nordfyn. Det er Dorthe Skriver Lorentzen, der er formand for gymnastikafdelingen med ansvar for trænere og tidsplaner m.m.
Der findes to basketballhold – et for de 8 – 12-årige og et for de unge fra 13 år og opefter. Holdene ledes blandt andet af Søren Jensen og holder til i Otterup hallen.
Fodboldafdelingen havde sidste år 146 medlemmer og 24 trænere / medhjælpere. I alt har man 7 børnehold, 4 voksenhold og et handicaphold.
Bestyrelsen
I spidsen for det alt sammen står bestyrelsen på i alt 9 medlemmer. Af dem jeg møder fra bestyrelsen er Pia, der er formand for foreningen. Lone er næstformand og ansvarlig for kommunikationen. Lene er kasserer, Søren er repræsentant for basketball, og Dorthe leder som nævnt gymnastikken. De resterende bestyrelsesmedlemmer er Mette, Johnny, Sandra og Morten.
Vi har en rigtig god bestyrelse, forklarer de. Vi griner og hygger og har det sjovt. Og så får vi også en masse arbejde fra hånden. Pia, der er formand, er altid fuld af gode ideer, en ildsjæl og en igangsætter, og det er det, der skal til, hvis vores forening skal være levende.
Banko og multibane
En ny ide er, at man i samarbejde med Østrup forsamlingshus arrangerer banko en gang om måneden. Det er noget, der samler folk, og samtidig giver det penge til både foreningen og til forsamlingshuset. En anden ide er ideen om en Multibane – den kan du læse mere om nedenfor.
SGF’ motto
Vores motto er, forklarer de fremmødte fra bestyrelsen, at Skeby GF er en klub for ALLE. Vi er ikke kun for eliten. Vi er også for bredden, så alle skal kunne spille med her, og hvis man ellers deltager i træningen, skal man ikke bare sidde på bænken, når der er kamp.
Det sociale har stor betydning hos os og det at få bevægelse er det vigtigste. Det lyder måske lidt gammeldags, men mange føler sig tiltrukket af vores forening, fordi de oplever, at vi er åbne og rummelige. Vi har for eksempel kontakt til mange tilflyttere.
Og hvis vi skal sige noget her til sidst, fortæller de mig, så skriv, at hvis man har lyst til at være med her, og hvis man har lyst til at være en del af frivilligheden, så skal man bare kontakte os i Skeby GF.
Du kan læse mere på www.skeby.dk.
MULTIBANE ved skolen tæt på at være en realitet.
I mange år har en multibane stået øverst på Skeby GF’s ønskeseddel – et stort ønske om, at udendørsaktiviteter kan fortsætte året rundt, og ikke lukke ned i vinterhalvåret, som de har gjort indtil nu.
Det hele startede som en ide, som blev til en kaffeklub, som blev til et udvalg. Et godt samarbejde mellem Lokalrådet, Skovløkken og Skeby GF har banet vejen – og Arena Skovløkke er nu meget tæt på at være en realitet, og det er en stor drøm, der går i opfyldelse.
Vi har mødt stor velvilje og forståelse fra Nordfyns Kommune, både i form af rådgivning til funding, men også med et fantastisk bidrag på 700.000 kr. Derudover er vi meget tæt på at få yderligere 200.000 kr. fra LOA.
Vi mangler yderligere 200.000 kr. + hjælp fra lokalområdet for at være i mål. I samarbejde med KOMPAN A/S forsøger vi at rejse de sidste penge, men alle bidrag er meget velkomne. Derfor er det muligt at bidrage med et sponsorat til Arena Skovløkke. Læs mere på www.skeby.dk, hvor du også har mulighed for at give et bidrag.
Den kommende Arena Skovløkke er ikke bare fodbold – den er basketball, cross fitness og aktiviteter for skolen, klubben og alle familier i lokalområdet. Den er hele lokalområdets – og alle er velkommne til at bruge den.
Venlig hilsen
Lone Knudsen og Johnny Ø. Larsen
Når billeder fortæller historier
Portræt af Peter Kirkeby, Klintebjerg
Bunden opgave givet af Keld i Super Brugsen en fredag eftermiddag; Kunne du ikke tænke dig at lave et interview til kirkebladet med Carsten, vores fotograf? ……. Jo da, det kunne jeg!!!
En forårsaften i maj har jeg derfor inviteret mig selv på kaffe ved Carsten, der bor i Gerskov, for at snakke fotografier, kunst og fotonørderi.
Vel bænket i Carstens hyggelige køkken, med nylavet kaffe i koppen, tager snakken hurtigt fart.
Hvorfor….. hvorfor tager du billeder?
Det er noget jeg stort set har interesseret mig for altid. I ungdomsskolen var jeg på fotoskolen og stod og rodede i mørkekammeret altid. Det var vildt spændende at se hvad der kom ud af anstrengelserne med kameraet, når billederne langsomt begyndte vise sig i kemikalierne, det synes jeg var sjovt. På et tidspunkt begyndte jeg så at købe fotobøger, altså bøger lavet af dygtige fotografer, og jeg opdagede at billederne kunne fortælle historier, selv om der ikke var nogen tekst til billedet, det fascinerede mig meget. Lige pludselig var foto noget med kunst, og det tænkte jeg, det vil jeg også kunne, det vil jeg lære.
Det var specielt den amerikanske fotografer Ralph Gibson, og Tjekkiske Josef Koudelka jeg begyndte at se efter, de kunne noget helt specielt. Det her med at gå helt tæt på tingene, det bliver næsten grafisk malerisk, men simpelt og i sort/hvid…. det ville jeg også lære i stedet for bare at fotografere træer og katte.
Jeg meldte mig så senere til fotoskoler der var lidt mere avancerede end ungdomsskolen, eksempelvis Politikkens pressefotografer, og her fandt jeg ud af, at jeg faktisk er ret god til at komme ind på folk, få deres tillid og få lov til at fotografere dem.
Det kan jo være en langvarig proces at få det rigtige billede i kassen, det er ikke gjort med 2 eller 3 skud. Det kræver, at man har folks tillid, at de tør blotlægge sig selv, slappe af, glemme at jeg er der. Ofte kan det tage halve timer at få præcis den stemning eller vinkel, man som fotograf leder efter, frem. Man går som fotograf ofte meget tæt på det man gerne vil fotografere. Jeg kan finde på at stikke mit kamera helt tæt op i ansigtet på den, jeg gerne vil fotografere, og det skal man som ”offer” lige vænne sig til. Men det er der, det bliver spændende, det er der, det bliver kantet, udvisket, til tider smukt, til tider møggrimt på den smukke måde. Men det handler for mig om, at fotoet bliver ærligt, det skal vise virkeligheden i det øjeblik man tog billedet. Billedmanipulation er for mig snyd, så er det fordi man ikke gør sig nok umage.
Carsten har nu virkelig talt sig varm, og jeg kan høre, at det her er hans store passion.
Noget af det jeg går efter, fortsætter Carsten, er at prøve at få billederne til at fortælle en historie eller få en billedserie til at fortælle en historie. Jeg har på min hjemmeside nogle projekter, hvor jeg prøver de her ting af, bl.a. har jeg en serie med en hjemmefødsel. Her blev jeg ringet op en sen aften, at fødslen var gået i gang. Jeg fik at vide, jeg skulle skynde mig, hvis jeg ville nå at tage billeder. Jeg suste ud til adressen og var der ca. 20 min før kvinden fødte. Det var intenst, og mit kamera næsten blandede sig med jordemoderens hænder, med kvindens smerte og med alt det smukke og grimme ved en fødsel, men resultatet var jeg rigtig glad for. Det bedste var at kvinden, der fødte, blev så glad for billederne, at hun kneb en tåre, så er det godt.
Jeg er også ved at lave et projekt der bliver til en fortælling om en by. Det er også et udkomme af en bunden fotoopgave.
Fortæl en by, kun med billeder. Det kræver at man kommer ind til folk, ind i deres hjem, og igen er det både det smukke og det knapt så smukke, der skal med, for at historien bliver komplet.
Så har jeg et projekt med PTSD ramte krigsveteraner på bedding, meget spændende men også meget svært.
Sidst men ikke mindst har jeg mit nøgne mænd projekt, hvor jeg stadig søger efter mænd der vil lade sig fotografere. Det er et projekt, der startede som modvægt til de mange nøgne kvinder. Så tænkte jeg, hvorfor ikke lave en serie med mænd. Men jeg har lavet mange fotograferinger af mennesker uden tøj på, det bliver på en gang mere sårbart og ærligt uden omsvøb, når folk ikke har tøj på.
Jeg søger i øvrigt stadig modeller til min serie om nøgne mænd, Så kom frisk hvis du har mod på det, lyder opfordringen fra Carsten.
Kaffekanden er ved at være tom efter et par timers fotonørderi i rigtig godt selskab, og nu ved også kirkebladets læsere, hvorfor vi i Østrup og Skeby sogn, har smukke, anderledes, kantede billeder i vores kirkeblad.
Tak for snakken og tak for kaffe Carsten, hyggeligt.
www.cmpedersen.dk